Mai mulți șefi din Poliție sunt verificați de Corpul de Control al MAI, după ce au fost acuzați că urmau să primească sticle cu băutură și pește de la subalterni

Mai mulți șefi din Poliție sunt verificați de Corpul de Control al MAI, după ce au fost acuzați că urmau să primească sticle cu băutură și pește de la subalterni
Publicat: 10/07/2013, 15:30
Actualizat: 06/09/2014, 09:27

Mai mulți șefi din Poliția Română sunt verificați de Corpul de Control al ministrului de Interne, după ce numele acestora au apărut pe o listă publicată în presă, care ar fi fost întocmită de un ofițer antidrog din Constanța și ar conține cadouri pe care aceștia ar fi trebuit să le primească.

Oficiali ai Inspectoratului General al Poliției Române au declarat, pentru Mediafax, că instituția s-a sesizat în legătură cu informațiile publicate în presa centrală și a trimis un raport, miercuri, Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, competent să facă verificări în cazul ofițerilor menționați în materialul de presă.

Este vorba despre o presupusă listă apărută într-un material publicat de enational.ro care conține numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al șefului Poliției Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcției de Combatere a Crimei Organizate și adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboșanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliției Capitalei, în prezent șef al Direcției de Ordine și Siguranță Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliției Române, și cel al comisarului șef Liviu Ungureanu.

Din listă rezultă că ofițerii ar fi trebuit să primească, de la subalternii din Constanța, pește și sticle cu vin și cu whisky.

Lista ar fi ajuns pe masa anchetatorilor în contextul verificărilor declanșate la sfârșitul lunii mai, la Constanța, după ce un ofițer sub acoperire al Direcției Generale Anticorupție, care s-a dat drept traficant de droguri, a fost bătut de doi polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Trei polițiști de la BCCO Constanța au fost arestați în 25 mai, după ce au bătut un investigator sub acoperire. Polițiștii de la BCCO Constanța sunt acuzați de lipsire de libertate și violențe, după ce l-au dezbrăcat pe investigatorul sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă și l-au amenințat cu arma la tâmplă, arătau procurorii Parchetului instanței supreme.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant și le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi și mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care polițiștii l-ar fi sechestrat și agresat, au mai spus aceleași surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eșuat, investigatorul și-ar fi dezvăluit identitatea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prinde Dacia Duster 500.000 KM cu motorul original? Care este motorizarea „câștigătoare”?
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
“Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, un nou sezon, din această seară, de la ora 23:00!
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!
×